menu

Velp 3j onderuit tegen ASV

Op deze Valentijnsdag werd door de Velpse schakers de liefde voor het schaakspel weer kracht bijgezet. Niet met rozen maar met lekkere stukken. De uitwedstrijd van het derde Velpse team werd gespeeld in de speelzaal van ASV. Ruud Wille was de toegewijde gastheer (voor de derde keer in een week) voor de schakers van ASV 7 en Velp 3J. Op voorhand zou je een spannende strijd verwachten, want beide teams waren nog niet in staat geweest om een matchpunt mee te naar huis te nemen.

Trustin Burton Göbel speelde met zwart tegen Frans Berben. Lang ging het gelijk op en speelde Trustin geconcentreerd en actief. Zwart had echter het geduld van de wereld en in een onachtzaam moment van Trustin kreeg hij een paard cadeau. Toen ook een tweede stuk zonder compensatie van het bord verdween gaf Trustin op.

Son Stavenuiter had de witte stukken tegen Jan Zuidema en Son liet zich al vrij snel trucen. De doorstormende pion van d7-d5 dreigde de loper te pakken op c4 en door te gaan naar d4 met een vorkje. Standaard foutje: Bedankt. Son probeerde nog wat maar het bleek een stuk te moeilijk. Son gaf op.

Dries van Eijk speelde een tactische pot tegen Kazem Mollahosseini. De beide mannen kunnen er wat van. De tactische grappen en grollen rolden weer over het bord. Met een open stelling waren de dreigingen over en weer. Dries offerde wat materiaal voor een aanval maar die leek niet door te slaan dus kon hij niet anders dan remise te forceren door eeuwig schaak.

Alain van der Velden had zijn dag niet tegen Herman de Munnik. Hij kwam met zwart slecht uit de opening. Met een damevleugel die niet te ontwikkelen leek en een gatenkaas op de witte velden, piekerde Alain zich suf hoe hij zou kunnen ontwikkelen. Dit baarde hem zoveel kopzorgen dat hij een penning op zijn dame en koning overzag. Hij gaf meteen op.

Rick Schuren speelde met wit tegen André de Groot. Rick speelde met lef en André met Leffe. Dat tezamen levert een gelijke strijd op. Beiden mistten een stukwinst die Rick had kunnen plaatsen. Omstanders zagen het wel. Maar dat telt niet. André zag het ook, maar die hield zijn wijselijk zijn mond. Het resulteerde in een toreneindspel met een batterij aan pionnen. De mannen berustten in remise.

Op bord zes speelde Floris van Capelleveen tegen Cor van der Jagt. Cor rokeerde lang en dat kon veilig dankzij de w-opstelling van pionnen op de damevleugel. Het spel moest dus op de koningsvleugel gezocht worden. Nadat Floris zijn paard zelf klem zette met de dame ging het stuk verloren. Floris zat niet bij de pakken neer maar drong de vijandelijke stelling binnen, negeerde pionwinst van wit op g7 en won, dankzij een verkeerde manoeuvre van Cor, de dame van Cor. Hierdoor kon Floris het punt bijschrijven.

Nout van Eck speelde een knappe partij tegen Thijs Stomphorst. Lang leek het erop dat Nout de partij naar zich toe kon trekken. Maar Thijs verdedigde goed en Nout werd in de tijdnoodfase overmoedig. Hierdoor verloor hij een loper en hij werd door Thijs terug gedrukt op de 1e rij. Daar werd hij uiteindelijk op de late avond mat gezet.

Rick van Emden had de zwarte stukken tegen Cesar Eisma. Het was een gesloten partij die op remise leek af te stevenen. Maar met het remiseaanbod van Cesar werd een zet uitgevoerd die Rick een kwaliteit kon opleveren. Dus werd er nog even doorgespeeld. Rick bouwde zijn stelling mooi uit maar gebruikte ook veel tijd. Met beiden in de tijdnoodfase werd het superspannend. 
Helaas ging Rick door de vlag, want hier had meer in gezeten.

De moraal van het verhaal: Neem voor de tegenstander de volgende keer maar een roos mee.
Want het gaat stukken beter als je ze niet weggeeft.

Geschreven op 15 februari 2020.

Reacties

Reageren kan enkel als je ingelogd bent.

MB schreef op 23 february, 2020:

Geen geluk in het spel...
En dat op Valentijnsdag!

Nieuws

27/06 | VSV is met vakantie in de maanden juli en augustus. 2 september starten we weer.

25/04 | Zondag 15 mei 2022 - Grand Prix Jeugdschaaktoernooi in Velp

14/09 | Het nieuwe seizoen is weer gestart !

14/09 | Hans van Capelleveen Clubkampioen 2020-2021

02/08 | Dion Vaessen is de Jeugdkampioen van VSV 2021

Kalender

« Aug, 2022 »
madiwodovrzazo

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31


Komende agendapunten:

19/08: Algemeen ZOMERVAKANTIE - Geen Schaken van 18:15u tot 23:30u

26/08: Algemeen ZOMERVAKANTIE - Geen Schaken van 18:15u tot 23:30u

02/09: Schaakschool De Schaakschool is weer open! van 18:15u tot 20:00u

Puzzel