menu
Vanwege het corona-virus zijn alle activiteiten van VSV opgeschort tot nader order (maar er worden plannetjes gemaakt...).

Interne competitie P1 R7 2019-10-11

Met de eerste externe wedstrijd op de achtergrond werden vijf partijen gespeeld voor de interne competitie. En dat waren stuk voor stuk weer leuke partijen om te volgen.

Nout van Eck speelde met wit tegen Hans van Riek en ging daarbij meteen in de aanval, zoals we dat van hem gewend zijn. Hans ging met zijn dame op avontuur en daar bleek ook hoe kwetsbaar de dame is. Om de dame te redden moest hij c7 loslaten en wits Pxc7 resulteerde in kwaliteitsverlies. Het paard sloeg op a8 en het duurde lang voordat die weer teruggeslagen kon worden. Maar Nout speelde niet geheel foutloos. Hij liet zijn loper op g5 ongedekt. Hans miste door tijdgebrek dat hij de loper met zijn paard had kunnen slaan omdat Hans ook lekker in de aanval ging. Aanval is de beste verdediging. Mist je een mat in één over het hoofd ziet, tenminste.. Nout won.

Hans Wolthuis had de witte stukken tegen Robert Ratering. Hans speelde een gambiet. Althans: dat dacht hij. Want Robert nam het gambiet niet aan. Tja.. wat dan? Gewoon doorspelen en trachten er nog iets spannends van te maken. Maar dat lukte in eerste instantie niet. In een gesloten stelling kreeg Robert langzaam het betere van het spel, wat uitmondde in een winnende aanval.

Son Stavenuiter speelde tegen Alain van der Velden. En dat is een mooi affiche van twee talenten tegen elkaar. Waarbij Alain bij het starten van de Schaakschool in 2013 stond waar Son nu is ben je benieuwd wat zo'n partij gaat brengen. In de bijzondere opening leek het met dameschaakjes van Alain op de witte koning een remise door zetherhaling te worden. Maar in plaats daarvan werden de dames afgeruild en werd door beiden zorgvuldig gespeeld. De stukken werden afgeruild en uiteindelijk werd in een toreneindspel met gelijk aantal pionnen terecht tot remise besloten. Sterke pot van beiden.

Rick van Emden had wit tegen Dries van Eijk. De partij leek op die van hun buren. Dries sloeg echter op e4 voordat hij gerokeerd had en dat leverde een mooie truc met Lxf7 op. Dries koos voor Kf8 en ruïneerde zijn rokade. Het was vreemd te zien hoe Dries de kans kreeg om zich er uit te wurmen. Zijn stukken kregen de juiste lijnen en velden en Rick verloor een stuk. Dat bleek te veel en de aanval van Dries bracht het punt binnen.

Die buren waren Rik Tichelman en Ruud Verhoef. Beide heren lieten een interessante strijd zien. Ruud, die wel tijdig rokeerde, kreeg het betere van het spel en wist Rik eerst een geïsoleerde dubbelpion op de c-lijn in de maag te splitsen, waarna hij de c3-pion daarna ook verschalkte. Maar Rik verdedigde verder net goed genoeg om te kunnen afwikkelen naar een toreneindspel. De meerpion werd teniet gedaan en de partij werd laat op de avond toch remise.

En zo was het weer een leuk avondje in de Paperclip waar de koffie goed is en de sfeer sportief.


Geschreven op 12 oktober 2019.

Reacties

Reageren kan enkel als je ingelogd bent.

Nieuws

01/05 | Op 1 mei 13.00-15.30 Vadim in NK jeugd Online

24/02 | Puzzel mat in 2 in het Ledengedeelte

23/02 | Zes jeugdleden geslaagd voor de Stappenexamens !

15/02 | Velp 1 wint met 7-1 van Elster Toren 1

12/01 | Son wint met 3 uit 3 weekend Wijk aan Zee

Kalender

« Jul, 2020 »
madiwodovrzazo

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31


Komende agendapunten:

Puzzel