menu

Interne competitie 2021-2022 P1 R10

Op vrijdag 4 februari werd ronde 10 van de eerste periode gespeeld. En er werden stroopwafels uitgedeeld, want Lazlo werd deze dag 18 jaar oud. Gefeliciteerd Lazlo!

Walter Manschot liet zich de lekkernij smaken, maar was verder niet van plan om Lazlo een kadootje terug te geven. Sterker, hij pakte het volle punt tegen Lazlo en ging tevreden en nog een beetje nakauwend huiswaards.

Fijn om te zien dat Wim Louwman weer meedeed. Hij speelde met zwart tegen Robert. Dat zag er lang spannend uit, maar in het pionneneindspel bleken de pionnen van Wim net wat actiever te staan. Wim won.

Op het derde bord twee jongelingen die op papier goed aan elkaar gewaagd zijn: Jan Stuut vs Dante Breukelaar. Beide jongeheren wisselen wat kennis over goede openingen af met het nodige opportunisme. Dit keer bleken de reeds door Jan gemaakte meters de doorslag te geven en hij won. Maar Dante is er elke week en maakt de meters nu ook, benieuwd wat dat gaat opleveren.

Eric de Winter mocht weer eens de strijd aanbinden met Vadim van Kuijk. Laatstgenoemde heeft de afgelopen periode heel veel partijen gespeeld en dat heeft hem veel ratingwinst opgeleverd, maar vooral ook speelkracht. Eric kwam er niet aan te pas.

De kraker op bord 1 was tussen André van Kuijk en Hans van Capelleveen. Toen André tijdens het rapid toernooi verzuchte 'he ik moet tegen Pieter Koppelaar, dat is een Angstgegner', zei Hans tussen neus en lippen door 'dat bij jij voor iedereen hier'. Bij de partijen tussen Hans en André zijn er twee smaken: 1) de partij verloopt regulier en dan wint Hans (een enkele remise daargelaten) of 2) André trekt ten strijde op voor beiden wat onbekend terrein en 2a) hij verliest nog sneller dan normaal of 2b) Hans verkijkt zich ergens en André pakt pardoes een resultaat.
In de opening van het dame indisch deed André met wit een wat Vadim Alpha-Zero move noemt: h4. Hij krijgt het zelf maar vaak wat tegen en die pion is een horzel: doet niets maar je bent toch continu op je hoede of ie niet opeens aan gaat vallen. Een paar zetten verder zette Hans het paard van André onder druk die moest kiezen in terugtrekken (variant 1 van hiervoor) of zijn paard afruilen tegen twee pionnen, zijn horzel in standje aanval zetten en maar te zien wat er van komt. Hij dacht er een kwartiertje over na, kon het eigenlijk niet goed doorrekenen en besloot vanwege de resultaten uit het verleden tot variant 2. En het moet gezegd, hij kreeg het initiatief en een lekkere stelling. Stockfish zag zelfs groot voordeel, maar beide spelers zijn Stockfish niet en dus bleef het voordeel beperkt. Maar André's andere paard stond wel klaar om ook horzelige acties te ondernemen. En toen kwam het moment dat de partij plots eindigde: Hans raapte de pion op g6, op, pakte ook zijn dame waarmee hij die pion van het bord wilde meppen, keek nog eens naar het bord en gaf op, beseffende dat dat pionnetje megagiftig was: het onschuldig lijkende veulen van André kon een schaakje op e7 geven en daarna de dame opsouperen. Dat het daarna niet meer goed zou komen geloofde Hans wel.

Deze slipper van Hans had hem de eerste plaats in de ranglijst kunnen kosten, ware het niet dat Alain er dit keer niet van was dus niet profiteerde. André staat nu verrassend derde, hij passeerde Eric
Geschreven op 12 februari 2022.

Reacties

Reageren kan enkel als je ingelogd bent.

Nieuws

27/06 | VSV is met vakantie in de maanden juli en augustus. 2 september starten we weer.

25/04 | Zondag 15 mei 2022 - Grand Prix Jeugdschaaktoernooi in Velp

14/09 | Het nieuwe seizoen is weer gestart !

14/09 | Hans van Capelleveen Clubkampioen 2020-2021

02/08 | Dion Vaessen is de Jeugdkampioen van VSV 2021

Kalender

« Aug, 2022 »
madiwodovrzazo

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31


Komende agendapunten:

19/08: Algemeen ZOMERVAKANTIE - Geen Schaken van 18:15u tot 23:30u

26/08: Algemeen ZOMERVAKANTIE - Geen Schaken van 18:15u tot 23:30u

02/09: Schaakschool De Schaakschool is weer open! van 18:15u tot 20:00u

Puzzel