menu
Vanwege het corona-virus zijn alle activiteiten van VSV opgeschort tot nader order (maar er worden plannetjes gemaakt...).

Interne competitie P1 R8 2019-10-18

Een week na de 5-3 thuiszege van het tweede team was er weer een volle zaal in de paperclip. Er werd op maar liefst zeven borden gespeeld voor de interne competitie.

Hans van Capelleveen en Brent waren allebei voor het eerst in lang weer van de partij en mochten het meteen tegen elkaar opnemen. Hans kreeg al snel een mooie stelling met actieve stukken, en vooral een mooie dame. Omdat Hans erg actief stond had Brent weinig ruimte om zijn stelling te verbeteren. Hans kon veel druk uitoefenen op de koningsstelling van Brent, die weinig verdedigende stukken had. Hans haalde zijn toren er ook bij, waardoor Brent ook materiaal ging verliezen, en hier gaf hij terecht op.

Robert mocht met wit tegen Dries. In het middenspel richtte Dries zich op de koningsvleugel van Robert. Hij kreeg een mooie aanval met zijn dame, waar Robert nog één goede verdediging voor zag. Robert viel met zijn toren Dries' dame aan, maar hierdoor kon Dries zijn toren offeren voor twee pionnen waarna hij de toren van Robert won. Robert wist hierna nog goed de mataanval van Dries te pareren, maar aan het verlies was niks meer te doen.

Rick van Emden speelde tegen Hans Wolthuis een aanvallende partij, maar wist de winst niet door te drukken. Hans bood remise aan, maar Rick wilde daar nog niet mee akkoord gaan. Een aantal zetten later kwamen ze toch remise overeen.

Lazlo kon tegen Wim Louwman snel druk zetten op de zwakke punten van Wim. Hij deed dit goed, en kreeg snel een mooie vrijpion. Toen Lazlo een promotiedreiging in de stelling bracht, zag Wim dat hij dit alleen kon oplossen door de dekking van zijn paard eraf te halen. Hij koos ervoor om dit niet meer te doen en gaf op.

André leek in zijn partij snel wat minder te staan, door een paar passieve keuzes die hij had gemaakt. Vadim, die deze week voor het eerst verslag doet van de partijen, positioneerde zijn stukken op de koningsvleugel, maar de aanval sloeg niet door. Vadim besloot twee pionnen te offeren om daarna een loper terug te winnen, maar gaf André hiermee de kans om een paar mooie aanvallende zetten terug te doen. Toen Vadim het stuk won kreeg hij een zet tegen die ondekbaar mat veroorzaakte. André won dus.

Walter en Eric hadden een leuke partij. Dit is wat Eric erover te zeggen heeft: "Na Walters 32e zet stond ik nagenoeg gewonnen, maar mijn slotzet vergooide de winst. Ik dacht het mooi uit te maken. Walter dacht hetzelfde en ... gaf op. Hij had met een kwaliteit tegen een pion achterstand een niet te kraken stelling kunnen krijgen. Maar goed, ik heb wel bijna de hele partij het initiatief gehad. Volgende keer weer nummer 1 tegen nummer 2, leuk!"

En zo is het.
Geschreven op 19 oktober 2019.

Reacties

Reageren kan enkel als je ingelogd bent.

Padre Pollos schreef op 20 october, 2019:

Leuk verslag van weer een schrijver uit ons midden. Ga zo door. En we hebben lekkere pot gespeeld.

Nieuws

01/05 | Op 1 mei 13.00-15.30 Vadim in NK jeugd Online

24/02 | Puzzel mat in 2 in het Ledengedeelte

23/02 | Zes jeugdleden geslaagd voor de Stappenexamens !

15/02 | Velp 1 wint met 7-1 van Elster Toren 1

12/01 | Son wint met 3 uit 3 weekend Wijk aan Zee

Kalender

« Jul, 2020 »
madiwodovrzazo

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31


Komende agendapunten:

Puzzel