menu

Zware strijd in Veenendaal

Rond bedtijd van drie van onze vier leden begon in Veenendaal de competitiewedstrijd van Velp 6j. Teun, Lucas en Chao stonden in Velp al te trappelen voor vertrek, maar het vierde lid moest op het laatste moment nog ingevuld worden. Gelukkig kon Wim Louwman nog in de auto springen om iets na het starten van de klok aan zijn wedstrijd te beginnen.

Met de Comedy Train achterin, die zeer belegen grappen afwisselden met Minecraft-grappen, arriveerden we te laat aan de verkeerde kant van de Sporthal West. Na een zoektocht door het winkelcentrum zijn we via een café bij de schaakclub aanbeland, waar we al vriendelijk werden opgewacht door de wedstrijdleider. De andere bezoekende club was ook te laat, zodat we uiteindelijk met enige vertraging zijn begonnen.

Lucas hield het langste het verlies aan stukken beperkt. Teun bood op bord 4 moedig verzet, maar moest als eerste de vlag strijken. Chao had de vorige keer bij zijn tegenstander gezien, dat de dame in het midden veel controle bood. Het lukte hem ook de dame op die plek te positioneren, maar helaas stond daar wel enig verlies aan materiaal tegenover. Dat verlies kon hij niet meer goedmaken, zodat na 40 zetten (een record) voor hem de strijd gestreden was. Lucas wist het met een volledig vrijstaande koning in het middenveld lange tijd vol te houden. Nadat het promoveren was mislukt, kwam ook voor hem een einde aan het verhaal.

De jongens had om negen uur wel behoefte aan de terugreis, zodat Wim, die nog wel even bezig was na een vroege dameruil, alleen de eer van ons team moest gaan redden. Uit het schudden van de auto op de terugweg vanwege alle bewegingen op de achterbank, blijkt wel dat de wedstrijd onze jongste spelers energie had gegeven.

Wim voerde de strijd alleen door. Hij offerde een kwaliteit voor levendig spel maar zag helaas dat het opgelaaide vuurtje ook weer doofde waardoor hij als vierde en laatste man zijn meerder moest erkennen in de sterke tegenstanders van Veenendaal 5 .

Hoewel het natuurlijk leuker is om te winnen dan om te verliezen hebben de vier spelers van Velp alle vier een leuke pot schaak gespeeld. Het blijft hoe dan ook een leuk spelletje!

 
Geschreven op 12 maart 2016.

Nieuws

21/07 | Nieuwe seizoen start op 24 augustus 2018

16/06 | Dries beste nieuwkomer

16/06 | Brent beste jeugdspeler

16/06 | Martijn is clubkampioen

14/05 | Martijn houdt Jan Timman op remise

Kalender

« Jul, 2018 »
madiwodovrzazo

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Puzzel