menu

VSV3 laat kansen liggen in Lochem

Makker moest zijn wild geraas nog even staken, want Velp 3 moest op maandagavond 4 december eerst nog even uit bij Lochem 2 langs. Hanna was weer zo vriendelijk om de rol van Hans Wolthuis te spelen, zodat we met een compleet kwartet door mistige landschappen naar de plaatselijke kroeg/bowlingbaan (?) konden. Ondanks dat Jan even geheel vergeten was dat we vanavond ├╝berhaupt moesten spelen, kwamen we keurig op tijd achter onze borden te zitten.

Op bord 1 nam ik, Paul, het op tegen mijn mede-topscorer van de poule Hans Erkamp. Zoals bij veel klassiekers, was dit niet echt een hele goede partij. In zet zeven gaf ik de dekking van een pion geheel op met Pa4, waarop mijn tegenstander besloot de pion niet te slaan, tot mijn stomme verbazing, aangezien het een fout van mijn kant betrof. Er volgde toen een heel defensief gedeelte, waarin er weinig spannends gebeurde, totdat mijn tegenstander in zet 24 een aftrekaanval met schaak over het hoofd zag, waardoor hij een volle toren verloor en direct opgaf.

Op bord 2 moest Julian het opnemen tegen Huib Kamminga. Met zwart wist Julian al snel min of meer gelijk te komen aan de ontwikkeling van zijn tegenstander en kwam vervolgens met een veelbelovende aanval door het midden. Helaas keerde het tij en werd een toren aan een dame gepend. Dit was nog wel op te lossen, maar het paard dat daarna gespiesd werd, ging verloren in ruil voor een pion. Vanaf daar was de zaak niet meer te redden.

Jan trof Louis Trautwein op het derde bord. Na een Scandinavische opening, kwam Jan met een meesterplan, waarbij een paardoffer flinke positiewinst moest gaan opleveren. De tegenstander dacht daar helaas anders over, veroverde het paard en nam de partij over. Jan wist niet van deze achterstand terug te komen.

Hanna zat aan het uiteinde en moest daar Derk Hilhorst bevechten, ook een topscoorder. Hanna bouwde een solide begin op en begon flink door te drukken door het centrum, terwijl de tegenstander niet verder kwam dan verdedigen. Hanna had een plan en een mooie aanval op het oog, maar verrekende zich helaas in een flinke afruil, waardoor zij een paard minder op stal had staan. Dit verschil was ook voor haar niet meer recht te breien, waardoor VSV3 uiteindelijk met 3-1 verloor van Lochem 2.

Met deze verliesbeurt kunnen we er wel vanuit gaan dat het kampioenschap naar Lochem gaat in onze groep. Nu is het de kunst om in 2018 bij alle drie de returns meer bordpunten en wedstrijdpunten te halen dan in de eerste helft van het seizoen het geval was.
Geschreven op 04 december 2017.

Nieuws

21/07 | Nieuwe seizoen start op 24 augustus 2018

16/06 | Dries beste nieuwkomer

16/06 | Brent beste jeugdspeler

16/06 | Martijn is clubkampioen

14/05 | Martijn houdt Jan Timman op remise

Kalender

« Jul, 2018 »
madiwodovrzazo

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Puzzel