menu

Ladies Night

In Mook werd de slotronde voor de 1e klasse B gespeeld en deze stond in het teken van de dame. Naast de slotronde voor Velp 1 werden ook maar liefst vijf diagrammen aangeboden waarbij, onder de juiste oplossingen, prijzen verdeeld werden. In deze diagrammen stond de dame centraal. Soms zelfs heel veel dames.

Velp speelde de slotronde tegen Wageningen 3. Bij aanvang van de wedstrijd stonden 3 teams op 8 matchpunten waaronder Velp. Velp had alleen veel minder bordpunten en ook de topper aan het eerste bord was er niet bij. Vandaar dat het team niet voor de volle winst ging en elke speler zijn eigen wedstrijd mocht spelen. Wageningen 3 heeft een sterk team dus kampioen worden konden we vooraf al wel vergeten.

Aan bord 1 speelde Jan Schadd die vrij vlot klaar was en zijn vijfde remise kon bijtekenen.
Hans van Capelleveen speelde aan bord drie voor de zoveelste keer met de zwarte stukken. Hij speelde in een Italiaan een vrij vlotte Df6 waarmee hij een stuk dreigde te offeren voor 3 pionnen. De tegenstander doorzag het en liet eerst een stuk afruilen. Daarna speelde hij Pd2 waarmee het offer als nog kon worden geplaatst. Doordat Hans zijn loperpaar wilde behouden kon wit een paar zetten later door zetherhaling remise forceren. De tweede remise was een feit.

Daarna ging het op alle borden gelijk op en zag het door een ophanden zijnde stunt van De Toren Arnhem tegen PION 2 naar uit dat het heel spannend zou kunnen worden betreffende het kampioenschap.
Op het vijfde bord speelde Wim Louwman met zwart. Hij had een gesloten stelling waarin hij de e-pion offerde om actief spel te krijgen. Zijn paard galoppeerde over het bord om het leven zuur te maken van de witspeler. En dat lukte heel aardig tot dat Wim zijn paard weggaf. Toen stortte het geheel in en gaf Wim op. Jammer, want het ging net zo lekker.

René Kniest speelde een lekker partij waarbij hij door aanvallend spel het betere van het spel had. Hij had een paard tegen een pion toen hij het eindspel inging. Vervolgens was hij onvoorzichtig en kon zijn tegenstander met een eenoudige dubbelaanval een pion extra terug winnen. En dat is toch andere koek. Twee pionnen tegen een paard kan zo maar de andere kant uit vallen. René hield de combinaties in de stelling en kon door een penning de pion weer ophalen met zijn paard. Daarna werd afgeruild en trok René de partij naar zich toe. Een lekker punt.

Langzamerhand kwamen de spelers in tijdnood. Eric de Winter had zitten zwoegen om behoorlijk spel te krijgen. dat had ook veel tijd gekost waardoor hij met nog 90 seconden op de klok een toren weggaf. Zijn tegenstander keek hem indringend aan. Eric speelde de vermoorde onschuld wat de tegenstander aanzette tot een nadere analyse van een minuut of tien: want hij zat wel lekker in de tijd. Nadat de toren geslagen werd gaf Eric op.

Erika Belle trok fel van leer tegen de zwarte stukken op bord twee. Zij wilde haar 5,5 uit 6 met een mooie winstpartij afsluiten om zo Topscoorder van de klassen te worden. Ze offerde een paard op g7 en kreeg daar 2 pionnen en een dame of h6 voor terug. Het zag er veelbelovend uit maar de tegenstander verdedigde door aan te vallen en dat bracht Erika zodanig in de problemen dat zij deze pertij verloor en zodoende op 5,5 punt bleef steken.

Op bord 8 was Vadim van Kuijk in volle tijdnood geraakt. Hij had een pion verloren tijdens de koningsaanval die hij over zich heen kreeg maar wist af te ruilen naar een toreneindspel. Met nog twintig seconden op de klok werden veel zetten uitgevoerd en de tijd van de tegenstander raakte ook op. Toen hij dan ook remise aangeboden kreeg nam hij het direct aan.

Brent van Dusseldorp speelde een regelmatige pot met wit. In het eindspel ging het mis. Met allebei een vrijpion die wilden promoveren op de a- en h-lijn en allebei een licht stuk om de pion te stoppen, vergat hij het laatste. Jammer want hier werd te eenvoudig een remise weggegeven.

Dit alles maakte dat Velp met 2,5 uit 5,2 verloor van Wageningen 3. Kampioen van de poule werd Mook 1 dat als een duveltje uit het doosje de onverwachte winnaar werd van de poule.

Doordat de concurrent van Erika voor het topscoorderschap met remise genoegen moest nemen werd Erika met haar 5,5 uit 7 de topscoorder van de klasse. Deze dame heeft het weer geflikt!


En ze was er dan ook zichtbaar en hoorbaar blij mee.
En zo kwam een door Mook goed georganiseerde avond tot een mooi slot.
Geschreven op 14 april 2018.

Nieuws

21/07 | Nieuwe seizoen start op 24 augustus 2018

16/06 | Dries beste nieuwkomer

16/06 | Brent beste jeugdspeler

16/06 | Martijn is clubkampioen

14/05 | Martijn houdt Jan Timman op remise

Kalender

« Aug, 2018 »
madiwodovrzazo

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Puzzel