menu

Lazlo pakt de hoofdprijs

Na in de OSBO competitie al twee op rij te scoren en voor de Velpse beker zijn vader klotsende oksels bezorgd te hebben, ging Lazlo vol vertrouwen naar Elst voor het jeugdtoernooi van de Elster Toren, afgelopen 29 oktober. Hij werd vergezeld door zijn broers Vadim en Julian, beide ook wel zin in een stunt.

Het toernooi speelde zich af in twee hoofdgroepen (van 6 spelers) en 8 groepen van 8 personen (in totaal deden 74 spelers mee). André was tafelleider van groep 4 en zag vermakelijke toestanden zoals acht zetten doorspelen terwijl een speler schaakstaat voorbijkomen. Toch wel een verschil met de hoofdgroepen, waar echt goed werd gestreden.

Nadat de definitieve indeling bekend was, bleek Julian te zijn ingedeeld in de tweede hoofdgroep. Naast Julian deden ook Julian en Julian mee in deze groep, wat tot vermakelijke spraakverwarringen leidde bij de tafelleider. Onze Julian scoorde met 50% een mooie 4e plaats, net onder de twee andere Juliannen.

Vadim en Lazlo speelden in de eerste hoofdgroep. Vadim was hier als tweede geplaatst en Lazlo als 5e. In de eerste ronde gelijk de onvermijdelijke broederstrijd. Toen André even poslhoogte kwam nemen stond Vadim in hevige tijdnood en een kwal achter. Dat bleek niet te repareren en het spel was op de wagen. Met nog 1 ronde te gaan waren de verschillen klein. Maar toen Vadim de ene koploper wist te verslaan en daarmee van de eindoverwinning afhield, en Lazlo hetzelfde deed tegen de andere koploper (tevens rankingfavoriet), waren de kaarten geschud. In ieder geval was duidelijk dat Lazlo winnaar van het toernooi was geworden en een bak aan  jeugdrating mee naar huis kon nemen.

Vadim dacht dat hij op basis van het onderling resultaat 4e was geworden, maar tijdens de prijsuitreiking toverde hij een steeds grotere grijns op zijn gezicht: niet de 4e, niet de 3e maar gewoon de tweede plaats. En het vooruitzicht op een avondje Vitesse-PSV deed ook mee (maar toen wisten we nog niet dat dat een vreselijk saaie wedstrijd zou worden).

En het bleef nog lang gezellig in huize Van Kuijk.

A.s. zaterdag is er weer een IJSCO toernooi, ditmaal in Zutphen. Onze Velpse jeugdspelers zijn daar uiteraard van harte welkom.

(NB: boven dit artikel staat 'door Eric de Winter', het is natuurlijk van de hand van de heer Van Kuijk sr)
Geschreven op 02 november 2016.

Nieuws

21/07 | Nieuwe seizoen start op 24 augustus 2018

16/06 | Dries beste nieuwkomer

16/06 | Brent beste jeugdspeler

16/06 | Martijn is clubkampioen

14/05 | Martijn houdt Jan Timman op remise

Kalender

« Aug, 2018 »
madiwodovrzazo

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Puzzel