menu

P3 R28 Interne Competitie 20180413

Nadat in de middag maar liefst 24 jeugdige schakers plezier maakten met het schaken kruisen 's avonds de schakers de degens op de 64 velden in de Paperclip in de interne competitie.

Het indelingsprogramma had er voor gezorgd dat een aantal jeugdige spelers het moesten opnemen tegen de ervaren rotten. Hierbij wordt rekening gehouden met het aantal keren dat met wit of zwart achtereen wordt gespeeld, het aantal keren dat tussentijds tegen andere spelers is gespeeld en de kleur waarmee men de vorige keer tegen elkaar heeft gespeeld. Elke periode wordt maar een keer tegen dezelfde speler gespeeld. Kortom: een hele puzzel die door de computer in enkele microseconden wordt geanalyseerd..

En zo speelde Victor Pelt met wit tegen Eric de Winter. En hoewel Victor een degelijke stelling opbouwde gaf de ervaring van Eric de doorslag. Eric won.
Martijn Boele speelde weer tegen Walter Manschot. Walter trachtte de stelling dicht te houden maar Martijn vond de gaatjes en wist te winnen.

Austin Pelt vocht een ongelijke strijd tegen Erika Belle. Erika, de topscoorder van Velp 1, won materiaal en meer materiaal. Austin verdedigde dat het een lieve lust was maar Erika was vastberaden en zette Austin mat.

Hans van Riek speelde met wit tegen Jan Stuut. Ze speelden beide met open vizier. Lekker combineren en de tegenstander aanpakken : Dat is het devies. Jans berekeningen waren net iets zuiverder dan die van Hans en zo bogen de betere kansen naar Jan.

Pepijn de Waal kwam sfeersnuiven bij Velp en mocht het meteen tegen de meest ervaren schaker van Velp opnemen. Jan van Galen speelde degelijk en won langzaam maar zeker stuk na stuk. De jeugd leert van de senior schakers dat ze materiaal dat ze weggeven niet zo maar meer terugkrijgen. En dat maakt ze heel snel sterker. En Pepijn heeft dan misschien wel verloren: Hij heeft weer wat geleerd en dat neemt hij mee naar de volgende partij.

Als laatste waren André van Kuijk en Hans van Capelleveen nog aan het schaken. Hans speelde met zwart een onconventionele opening die door André goed werd gepareerd. André kwam goed te staan en doordat Hans dacht zijn loper actief in het spel te moeten brengen verloor hij geforceerd een kwaliteit. Hij had wel compensatie met een pionnenmeerderheid op de damevleugel. Toen Hans de stelling ging openen om zijn pionnen in het centrum vrij te spelen bood André remise aan. Hans was niet in de situatie om dat te kunnen weigeren.

En zo is de concurrentie voor het clubkampioenschap weer dichter genaderd op Hans.
Het wordt weer spannend in de Paperclip de komende weken: Dat mag je niet missen!
Geschreven op 14 april 2018.

Nieuws

21/07 | Nieuwe seizoen start op 24 augustus 2018

16/06 | Dries beste nieuwkomer

16/06 | Brent beste jeugdspeler

16/06 | Martijn is clubkampioen

14/05 | Martijn houdt Jan Timman op remise

Kalender

« Aug, 2018 »
madiwodovrzazo

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Puzzel