menu

P2 R22 Interne Competitie 20180223

Volle bak bij de Velpse Schaakvereniging. De twee jeugdteams ontvingen teams voor hun uitwedstrijden. De interne competitie was niettemin nog goed bezet. 

Jan Stuut speelde met wit tegen Lazlo van Kuijk. Jan was niet scherp genoeg. Lazlo bracht wat leuke complexe combinaties in het spel met matdreigingen en penningen. Jan pareerde deze niet goed en gaf Lazlo de kans op de tweede rij met toren en dame binnen te komen. Lazlo maakte het mooi af.
 
Walter Manschot wist dat hij met de witte stukken een ongelijke strijd voerde. Martijn had het geduld om te wachten op de gepende verdediger en haalde een stuk op. Daarna ging het snel bergafwaarts voor Walter en hij gaf op.

Vadim van Kuijk speelde tegen Jan van Galen. Vadim speelde actief spel en wist met een tussenschaakje de dame goed in de vijandelijke stelling te posteren. Direct terugslaan is niet altijd de beste zet en dat toonde Vadim mooi aan. Het wil nog wel eens tot verrassingen leiden en dat was ook deze keer het geval. Daarna ging het hard. Jan gaf op voordat Kuifje weer langs was gekomen.
 
Eric de Winter speelde -niet voor het eerst- tegen Erika Belle. Het bleef heel lang een vol bord waarbij de speldenprikken over en meer niet meer dan jeuk veroorzaakten. Na wat krabben en rustgevende versnaperingen werd de vrede getekend. 

Hans van Capelleveen speelde een verrassende opening tegen Wim Louwman. Wim had een boekje geraadpleegd en Hans vervolgde niet volgens het boekje. Niet bewust overigens, maar gewoon omdat Hans het achter het bord moest verzinnen. Wim bouwde zijn koningsaanval op maar zette daarbij zijn dame buiten spel. Hans drong binnen via de b-lijn en won eerst een pion en daarna de partij.

Brent van Dusseldorp tegen André van Kuijk spelen.Brent offerde in het middenspel een toren tegen een loper en pion. De vrijpion leek zijn vruchten af te werpen maar André was scherp en won de pion terug. Het eindspel, waarin André nog twee minuten had tegen twintig van Brent, werd een eindspel van koning en paard tegen koning met toren. Dat werd remise.

Wat een heerlijke ronde weer, met mooie partijen en veel spanning. Komt dat zien in die gezellige Paperclip waar Jan de koffie schenkt en zijn onderkoelde humor ten toon spreidt.
Tot snel!


Geschreven op 24 februari 2018.

Nieuws

21/07 | Nieuwe seizoen start op 24 augustus 2018

16/06 | Dries beste nieuwkomer

16/06 | Brent beste jeugdspeler

16/06 | Martijn is clubkampioen

14/05 | Martijn houdt Jan Timman op remise

Kalender

« Jul, 2018 »
madiwodovrzazo

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Puzzel