menu

P2 R16 Interne Competitie 20180112

De eerste competitieronde in het nieuwe jaar werd slechts door enkelen gespeeld. Enerzijds doordat ook de bekerwedstrijd tegen ASV 5 werd gespeeld. Anderzijds doordat er een aantal schakers naar Beverwijk waren afgereisd om te schaken of oude vrienden te ontmoeten.

Son Stavenuiter had er extra veel zin in. 's Middags had hij zich op de schaakschool helemaal warm gespeeld. Helaas voor hem besloot het indelingsprogramma dat het zijn beurt was om als oneven speler een bye te krijgen. Gelukkig overkomt een speler dat slechts een keer per seizoen.

Victor Pelt had 's middags zijn zoon Austen aan het werk gezien op de Schaakschool en het begon bij hem ook weer te kriebelen. Dat schaken is wel heel erg leuk! En na twintig jaar nam hij weer plaats achter het bord. Dat hij het nog niet verleerd was bleek in zijn partij tegen Jan Stuut. Lang bleef de stand gelijk en toen er stuk voor stuk werd afgeruild bleef er een onoverzichtelijk toreneindspel over op het bord. Dit wist Jan uiteindelijk te winnen.

Jan van Galen speelde met wit tegen Erika Belle. Ook hier beleven lang bleven alle stukken op het bord. Erika voerde de druk op de stelling langzaam op en won een pionnetje. Jan trachtte spel te ontwikkelen op de koningsvleugel maar dat werd door Erika doorzien. En voordat een stuk geofferd kon worden werd het afgeruild. De strijd trok steeds meer de kant van Erika op en Jan moets zijn meerdere erkennen in Erika.

Dries van Eijk speelde met wit tegen Walter Manschot. Ook tegen Walter trok hij meteen fel van leer. Walter is wel wat gewend dus die pareerde de aanval goed en bracht wat extra combinaties in de stelling. Nadat het vuurwerk voorbij was constateerde Dries beteuterd dat het niet zo best was afgewikkeld. Twee paarden van Walter tegen twee pionnen van Dries. Een van die paarden won hij weer terug en toen was de strijd weer open. De twee vrijpionnen van Dries waren eigenlijk niet te stoppen. De koning van Dries zat er goed bij. Op een moment was Dries iets te gulzig. Dat ene pionnetje wacht hij nog even te kunnen meepikken. Er volgde echter een paardvork op een aangevallen veld. De betreffende pion was echter gepend. En we weten dat een gepend stuk een slechte verdediger is.. Dries nu ook. Walter won.
Geschreven op 13 januari 2018.

Nieuws

21/07 | Nieuwe seizoen start op 24 augustus 2018

16/06 | Dries beste nieuwkomer

16/06 | Brent beste jeugdspeler

16/06 | Martijn is clubkampioen

14/05 | Martijn houdt Jan Timman op remise

Kalender

« Aug, 2018 »
madiwodovrzazo

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Puzzel