menu

Interne Competitie P2 R24

Terwijl in dezelfde ruimte Floris' Viertal het de spelers van de Toren lastig zat te maken, hadden zich acht schakers de moeite getroost naar de Paperclip te komen. De lage opkomst lag voornamelijk aan het weer: de temperaturen daalden weer tot ver beneden het vriespunt. Deze nawinter komt ten einde, waardoor het aantal spelers in de interne weer hand over hand zal toenemen.

Op het vierde bord deed Martijn goede zaken tegen Jan van Galen, die het hem niet erg moeilijk maakte, doordat hij een pion weggaf in de opening. Met behoudt van stelling won Martijn via een aardige combinatie nog een pion, en toen de derde pion zou vallen besloot Jan er een stuk tegenaan te gooien. Ook dit mocht niet baten - hij gaf op het juiste moment op.

Ondanks de koude verraste Jan Schadd de Velpse met een bezoek aan de interne. Hij mocht meteen tegen de Winter plaatsnemen, en hoewel hij de ijskou had getrotseerd, was deze Winter hem te sterk af. Althans, zo leek het aanvankelijk. De Winter, die zelf net uit IJsland was terug gekeerd, dus ook niet bang was voor een negatief temperatuurtje, overklaste Jan in de opening en het middenspel. Pas toen hij er een stuk tegenaan gooide, ging Jan wel goede zetten doen, en wist via sluwe zetten een voordeel te verkrijgen. Het stuk bleek teveel van het goede, en Eric kreeg het deksel op de neus. Of de muts op de kop - dat past beter bij de ijzigheid.

Het tweede bord was prooi voor Hans van Capelleveen, die met de zwarte mannetjes al snel de witte stukken van Menno het spel onmogelijk maakte. Menno probeerde het nog met creatieve zetten als Ta2, maar de koningsaanval van Hans was onstuitbaar. Een geinig matje beƫindigde de partij en Hans verstevigde zijn positie in het klassement.

Op het eerste bord een nieuwkomer! Direct uit de jeugd van de Schaakschool was het voor Hugo tijd om in de Interne Competitie te debuteren. En met succes! Tegen de ook nog onervaren Austin wist Hugo door stukwinst al snel voordeel te krijgen. Hij bouwde dit netjes uit, en won met een tweevoudige aanval nog meer materiaal. Austin vocht door als een tijger, maar het hielp niet meer: debutant Hugo zette zijn clubgenoot keurig mat.

Keertje meedoen?
Kom om 19:50u op vrijdagavond naar de Paperclip in Velp!
Plaats genoeg, en niveau ook.
Met een beetje mazzel wordt er nog over u geschreven ook...
Geschreven op 19 maart 2018.

Nieuws

21/07 | Nieuwe seizoen start op 24 augustus 2018

16/06 | Dries beste nieuwkomer

16/06 | Brent beste jeugdspeler

16/06 | Martijn is clubkampioen

14/05 | Martijn houdt Jan Timman op remise

Kalender

« Jul, 2018 »
madiwodovrzazo

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Puzzel